Det Gode Eksempel På Strategiweekend

Strategi Weekend

I sidste weekend af Januar var Det Gode Eksempel samlet til ”strategi weekend” i et lille hyggeligt sommerhus tæt på Smidstrup strand. Vi har fået lagt konkrete planer, sat milepæle, genereret en masse gode ideer, filosoferet, leget, hygget og fået forbedret vores fælles forståelse for projektet og hinandens ansvarsområder.

 

Alle hoveddelene i det bæredygtige udviklingssamfunds hænger tæt sammen og har mange overlappende elementer. Det underbygger også vores argument for vigtigheden af en inddragende og holistisk tilgang til bæredygtighed og integration. Integration handler om meget mere end dansk undervisning, et job og danske værdier, ligesom sundhed både handler om psyken, kroppen og finde mening i det man beskæftiger sig med, arkitektur handler om meget mere end boliger og bygninger, fødevare produktion handler i høj grad om at tage højde for de lokale forudsætninger, ressourcer og behov og en god økonomi handler om meget mere end bare vækst. Alle delene er afgørende for at vi alle kan få et godt, sundt og meningsfyldt liv.  

Det Gode Eksempel på strategiweekend Det Gode Eksempel på strategiweekend Det Gode Eksempel på strategiweekend Det Gode Eksempel på strategiweekend

Aktiviteterne og arrangementerne vil i høj grad afvikles i samarbejde med det lokale foreningsliv og borgergrupper, og vil hjælpe flygtninge med at skabe relationer og netværk til danske borgere, virksomheder, institutioner, det offentlige og andre interessenter, for at understøtte deres sprogkundskaber og give dem og andre deltagere ny viden om bæredygtighed og naturen. Gennem aktiviteterne får deltagerne kurser i bl.a. bæredygtig landbrug, byggeri, udvikling og sundhed.

Med spændende aktiviteter og arrangementer vil vi skabe liv og interesse for en god og inddragende byudvikling i Egedal by, samt projektet.

Tak til Egedal Kommune, Egedal Flygtningenetværk, Farendløse Mosteri, Roskilde Universitet og deres studerende for allerede at tage del i arbejdet omkring aktiviteterne. Vil du gerne selv deltage eller arbejder du for en virksomhed, organisation, institution eller andet der gerne vil bidrage eller deltage så skriv til os på mail@detgodeeksempel.org .

Arbejdsmoralen og humøret er højt og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang på vores mark i Egedal. Der kommer til at ske en masse spændende ting og vi forventer at starte vores første aktivitet allerede i slutningen af Marts, hvor vi vil oprette nytte og terapi haver i samarbejde med flygtninge, frivillige og Egedal kommune.


Vi går en spændende tid i møde.

Det Gode Eksempel på strategiweekend