Henrik Wolfhagen Fortæller Om Byudviklingsområdet Og Kommunens Høje Ambitioner For Bæredygtighed Og Borgerinddragelse I Den Nye Bydel

Samarbejde på tværs af marken i Egedal by

Onsdag den 3. Februar var vi sammen med RUC’s HumTek studerende ude og kigge nærmere på vores mark, vi besøgte kommunens integrationsteam og sluttede af med at møde flygtninge og frivillige på bostedet Barnekær. De studerende vil komme med bud på hvordan vi gennem socialt design kan inddrage flygtninge og lokalsamfundet i vores kommende aktiviteter og en god integration.

På billedet ses Henrik Wolfhagen, projektleder for byudviklingsområdet, som viste os rundt i byudviklingsområdet og kunne fortælle os om kommunens høje ambitioner for bæredygtighed og borgerinddragelse i den nye bydel.

Derefter havde vi et interessant møde med Egedal’s integrationsteam der kunne gøre os klogere på de mange ting Egedal Kommune allerede gør for deres flygtninge, hvilke udfordringer de og flygtninge oplever og hvor der eventuelt kunne være behov for nye løsninger og forbedringer.

Til sidst sluttede vi dagen af med et besøg på bostedet Barnekær, hvor vi kunne møde de meget engagerede og motiverede frivillige fra Egedal Flygtningenetværk, flygtninge venner Egedal og ikke mindst de derboende flygtninge. Her fik vi værdifuld viden om hvilke konkrete behov og ønsker flygtningene har i deres ønske om at blive integreret, få et selvstændigt liv og bidrage til samfundet. Endvidere kunne Egedal Flygtningenetværk dele ud af deres gode erfaringer om aktiviteter med flygtninge.

De studerende vil præsentere deres opgaver om socialt design, med udgangspunkt i Det Gode Eksempel og bæredygtig integration den 12. Februar på RUC, sammen med ca. 150 andre studerende. Der vil være 10 workshops, som udstilles, med alt fra brætspil, tryk af små bøger, lysdesign, robotter og lokalsamfundsinitiativer som vores. Vi glæder os rigtig meget til at se resultatet.

Stemningen var rigtig god hele vejen rundt og vi takker alle for at bidrage til en god og inspirerende oplevelse. Vi glæder os rigtig meget til at arbejde sammen på tværs med alle parter.